University of Oulu

Rakenteinen julkaiseminen yliopistoissa : RAJU-seminaari 18.3.1999

Saved in:
Author: Sonkkila, Tuija1; Varjonen, Ville1
Organizations: 1University of Oulu, Library
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 2 MB)
Persistent link: http://urn.fi/urn:isbn:9514252438
Language: Finnish
Published: 1999
Publish Date: 1999-03-18
Description:

Alkusanat

RAJU, Rakenteinen Julkaiseminen yliopistoissa, on ollut yhteistyöprojekti kolmessa eri yliopistossa toimivan yksikön kesken. Yksiköt ovat Vaasan yliopiston kirjasto, Jyväskylän yliopiston digitaalisen median maisteriohjelma ja Teknillisen korkeakoulun kirjasto, joista jälkimmäinen on toiminut koordinaattorina. RAJU sai rahoitusta Opetusministeriön Suomi tietoyhteiskunnaksi -ohjelmasta vuosina 1998–1999.

RAJU:n tavoitteena oli koota ja laatia suosituksia rakenteisen digitaalisen julkaisemisen avointen standardien käytölle suomalaisessa yliopistoympäristössä. Tämä julkaisu on projektin loppuraportti. Se julkistettiin seminaarissa, joka järjestettiin Teknillisessä korkeakoulussa 18.3.1999. Paitsi RAJU-jäsenten kuvauksia omista hankkeistaan, tavoitteistaan ja taustoistaan, julkaisu sisältää kaikki seminaariin kutsutut ja siihen valitut puheenvuorot.

Eduskunnan kirjasto järjesti vuonna 1994 Suomen oloissa tiettävästi ensimmäisen yleisluontoisen SGML-seminaarin, joka oli monelle osallistuneelle todellinen ahaa-elämys. Seminaarista koostettu julkaisu (ISBN 951-53-0187-4) on sittemmin osoittautunut käyttökelpoiseksi, paljon luetuksi katsaukseksi tähän aihealueeseen. Toivottavasti tämä RAJU-raporttikin kuluu lukijoiden käsissä. Kulumaton, digitaalinen versio ilmestyy piakkoin www-sivuille.

RAJU-projekti kiittää Opetusministeriötä rahallisesta tuesta hankkeelle. Lämpimät kiitokset myös kaikille kirjoittajille!

Tuskin RAJU:a olisi ollut olemassa ilman teitä: Ari Hovila, Riitta Kuisma ja Vuokko Palonen. Kiitos sinnikkäästä yhteistyöstä ja sopivasta sekoituksesta idealismia ja realismia, käytäntöä ja teoriaa.

Erityiskiitos kuuluu Ville Varjoselle tämän käsillä olevan sekä tulevan digitaalisen RAJU-raportin nopeasta ja sulavasta koostamisesta. SGML näytti taas kyntensä!

Espoossa maaliskuun ensimmäisenä 1999,

Tuija Sonkkila

see all

Series: OTA-kirjasto A
ISBN: 951-42-5243-8
ISBN Print: 951-22-4470-5
Issue: 23
Subjects:
XML
Copyright information: © University of Oulu, 1999. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.