University of Oulu

Leimattuna, kontrolloituna, normitettuna - seksualisoitunut ja sukupuolistunut väkivalta kasvatuksessa ja koulutuksessa

Saved in:
Author: Sunnari, Vappu1; Kangasvuo, Jenny1; Heikkinen, Mervi1;
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Education, Department of Educational Sciences and Teacher Education
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 1.7 MB)
Persistent link: http://urn.fi/urn:isbn:9514269799
Language: Finnish
Published: 2003
Publish Date: 2003-03-11
Description:

Alkusanat

Tämä kirja on julkaistu aiemmin englanniksi nimellä Gendered and Sexualised Violence in Educational Environments, mutta suomenkielistä teosta on muokattu paremmin oppimateriaaliksi soveltuvaksi. Kirjat tehtiin osana Aware-projektia "Increasing Awareness in educational Organisations of Sexualised and Gendered Violence -publication and web project 2001-2002".

Aware-projektin rahoitti Euroopan Unionin Daphne-ohjelma, jonka tavoitteena on kehittää keinoja naisiin, lapsiin ja nuoriin kohdistuvan väkivallan estämiseksi.

Aware-projektin tavoitteena oli 1) lisätä julkista ja tieteellistä tietoisuutta koulutusorganisaatioissa seksualisoituneesta ja sukupuolistuneesta väkivallasta, 2) kehittää olemassaolevien tutkimusverkostojen välistä viestintää ja 3) tuottaa julkaisu, joka soveltuu pedagogian korkeakouluopetuksen oppimateriaaliksi. Pyrimme ehkäisemään väkivaltaa lisäämällä päättäjien, kasvattajien ja kouluttajien sekä suuren yleisön tietoisuutta sukupuolistuneen ja seksualisoituneen väkivallan eri muodoista.

Aware-projektin organisoi Oulun yliopiston naistutkimuksen oppiaine, joka on aktiivisesti edistänyt nais- ja sukupuolitutkimusta Pohjois-Euroopassa. Suurin osa kirjoittajista on Pohjois-Euroopasta, ja kirja antaakin erityisesti pohjoisia näkökulmia sukupuolistuneeseen ja seksualisoituneeseen väkivaltaan kasvatuksessa ja koulutuksessa. Joukossa on myös angloamerikkalaisia artikkeleita, jotka antavat kirjaan vertailevan näkökulman.

Julkaisun keskeisiä teema-alueita ovat feminiinisyyden, maskuliinisuuden ja väkivallan representaatiot koulussa, seksuaalinen häirintä ja ahdistelu sekä heteronormatiivisuus ja seksuaalinen väkivalta. Teemat ovat kietoutuneet yhteen artikkeleissa.

see all

Series: Oulun yliopiston oppimateriaalia/Didascalica Universitatis Ouluensis. Kasvatustieteet E
ISBN: 951-42-6979-9
ISBN Print: 951-42-6958-6
Issue: 1
Subjects:
Copyright information: © University of Oulu, 2003. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.