University of Oulu

Lähivertailuja 14 : suomalais-virolainen kontrastiivinen seminaari Oulussa 3. - 4. toukokuuta 2003

Saved in:
Author: Sulkala, Helena1; Laanekask, Heli1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Humanities, Department of Finnish, Saami and Logopedics
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.5 MB)
Persistent link: http://urn.fi/urn:isbn:9514278135
Language: Finnish
Published: 2004
Publish Date: 2005-09-23
Description:

Alkusanat

Lähivertailuja 14 on Oulun yliopistossa 3.—4. toukokuuta 2003 pidetyn suomalais-virolaisen kontrastiivisen seminaarin satoa. Aurinkoiset kevätpäivät loivat oivat puitteet suomen ja viron kielestä ja kielten vertailusta kiinnostuneille. Seminaariin osallistui myös suomen ja viron kielen opiskelijoita ja muita alan harras-tajia. Seminaarin ohjelma on liitteenä.

Seminaarin varsinainen työpäivä oli lauantai 3.5., jolloin kuultiin kahdeksan esitelmää. Sen lisäksi käytiin hyödyllinen ja monipuolinen keskustelu viron kielen opettamisesta, opetuksen sisällöistä sekä oppiaineen asemasta ja tulevaisuudesta Suomen yliopistoissa. Erityisenä huolenaiheena oli viron kielen aseman säilyminen suomen kielen opintojen osana. Kannettiin huolta myös viron kielen opetusvirkojen säilymisestä yliopistojen rahavarojen vähentyessä.

Sunnuntaipäivän ohjelma koostui kulttuuriannista. Seminaarin osallistujat kävivät Oulun Taidemuseossa tutustumassa oululaisten ja muiden pohjoissuomalaisten taiteilijoiden näyttelyyn. Vierailulla sanomalehti Kalevan toimitukseen tutustuttiin toimitustyöhön ja Kalevan taidekokoelmiin.

Kiitämme esitelmöijiä, osallistujia ja seminaarin järjestämistä tukeneita.

Helena Sulkala

Heli Laanekask

see all

Series: Suomen ja saamen kielen ja logopedian laitoksen julkaisuja
ISBN: 951-42-7813-5
ISBN Print: 951-42-7397-4
Issue: 23
Copyright information: © University of Oulu, 2005. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.