University of Oulu

KOY Kirkkokatu 18, Joensuu : kiinteistön korjauksen ja lisärakentamisen suunnittelu esivalmisteisia puuelementtejä käyttäen

Saved in:
Author: Pettersson, Petri1
Organizations: 1University of Oulu, Oulu School of Architecture, Architecture
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 41.9 MB)
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201410041920
Language: Finnish
Published: Oulu : P. Pettersson, 2014
Publish Date: 2014-10-07
Thesis type: Master's thesis (tech)
Tutor: Koiso-Kanttila, Jouni
Reviewer: Mahlamäki, Rainer
Ylimaula, Anna-Maija
Koiso-Kanttila, Jouni
Kjisik, Hennu
Hentilä, Helka-Liisa
Soikkeli, Anu-Sisko
Özer-Kemppainen, Özlem
Sanaksenaho, Matti
Description:
Koy Kirkkokatu 18 on joensuulainen kiinteistöosakeyhtiö, jonka kaksi vuonna 1971 rakennettua kerrostaloa on korjaustarpeessa. Yhtiö haluaa kattaa korjauskustannukset lisärakentamisen avulla ja kohottaa huoneistojen pudonnutta arvoa. Lisärakentamisen suunnittelua tehtiin tämän diplomityön tehtävänä vuoden 2013–14 aikana osana Oulun yliopiston koordinoimaa KLIKK-hanketta (Lähiöiden käyttäjä- ja liiketoimintalähtöinen korjauskonsepti). Koy Kirkkokatu 18 on hankkeen pilottikohde. Tontilla olevien nelikerroksisten kerrostalojen päälle suunnitellaan lisäkerroksia ja piha-alueelle uudisrakennus. Kaikki lisärakentaminen on tarkoitus toteuttaa esivalmisteisin puutilaelementein. Kevyiden tilaelementtien etuna on erityisesti rakenteiden keveys ja rakentamisen nopeus. Suunnittelussa tutkitaan mm. mahdolliset lisärakentamisen paikat, vaikutus autopaikkamääriin, näkymiin, valoisuuteen ja rakennusten yleisilmeeseen. Lisäksi hankkeen konseptiin kuuluu tarkastella ratkaisua jo luonnosvaiheessa aivan detaljitasolla, jotta suunnitelman toteutettavuudesta ja kannattavuudesta voidaan varmistua. Suunnittelun etenemistä esiteltiin säännöllisesti ohjausryhmälle, johon kuului Koy Kirkkokatu 18:n hallituksen jäseniä ja KLIKK-hankkeen osallisia. Suunnittelun tavoitteena on löytää kiinteistölle edustava, viihtyisä ja taloudellinen lisärakentamisen ratkaisu, jotta yhtiö voi hakea tontillensa asemakaavamuutosta ja lisärakentamisoikeutta.
see all

Subjects:
Copyright information: © Petri Pettersson, 2014. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.