University of Oulu

Johtajan työkyky

Saved in:
Author: Kaski, Antti1
Organizations: 1University of Oulu, Oulu Business School, Department of Management and International Business, Management
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.3 MB)
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201503121145
Language: Finnish
Published: Oulu : A. Kaski, 2015
Publish Date: 2015-03-12
Thesis type: Master's thesis
Tutor: Puhakka, Vesa
Reviewer: Puhakka, Vesa
Sipola, Sakari
Description:
Tässä tutkimuksessa otetaan selvää siitä, miten yrityksen johtajan liikunnan määrä vaikuttaa yhtiön taloudelliseen tulokseen, johtajan työkykyyn ja elämänlaatuun. Nuorten sukupolvien yrittäjät ovat monesti kunnianhimoisia myös itseään kohtaan. Hyvä fyysinen kunto on myös tämän päivän trendien mukaista. Yleinen oletus on että fyysinen hyvinvointi parantaa jaksamista ja työn tehokkuutta. Näistä oletuksista huolimatta, tai jopa niistä johtuen, on olemassa tarve tutkimustyölle siitä, että onko fyysisellä hyvinvoinnilla taloudellista vaikutusta yrityksen tuloksiin. Tutkimus on rajattu pienten ja keskisuurten yritysten tutkimiseen, koska niissä johtajan elämäntavat vaikuttavat enemmän yrityksen sisäiseen kulttuuriin, toimintaan ja tuloksellisuuteen kuin suurissa yrityksissä. Eli mikäli johtajan elämäntavoilla ja urheilullisuudella on vaikutusta yrityksen tuloksellisuuteen, se näkyy parhaiten pienissä yrityksissä. Lisäksi johtajan oma persoona vaikuttanee yksilöihin voimakkaammin pienissä ja keskisuurissa yrityksissä kuin suuryrityksissä. Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä johtaja on monesti myös yrityksen perustaja tai perheyrityksen jatkaja. Nämä johtajat ovat monesti ajaneet itseään riskirajoille, joten heiltä saa merkittävää tietoa työkyvyn ylläpitämisestä.
see all

Subjects:
Copyright information: © Antti Kaski, 2015. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.