University of Oulu

Verkkopelien sosiaaliset yhteisöt

Saved in:
Author: Pöyhtäri, Aleksi1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Information Technology and Electrical Engineering, Department of Information Processing Science, Information Processing Science
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.6 MB)
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201504011197
Language: Finnish
Published: Oulu : A. Pöyhtäri, 2015
Publish Date: 2015-04-09
Thesis type: Bachelor's thesis
Tutor: Kinnula, Marianne
Description:
Tämän tutkielman tutkimusongelma kiteytyy kysymykseen: Kuinka sosiaalinen kanssakäyminen vaikuttaa pelikokemukseen? Pyrin tutkimuksessani valaisemaan sitä, mikä verkkopeleissä tuo ihmisiä yhteen, ja kuinka pelikokemus muuttuu sosiaalisen kanssakäymisen myötä. Verkkopelejä on tutkittu hyvinkin laajasti. Pelien sosiaalisesta vuorovaikutuksesta tehty tutkimus on kuitenkin kohtalaisen tuoretta. Tämän takia halusin tehdä kirjallisuuskatsauksen aiheesta. Lähteinä käytetään kansainvälisiä tutkimusartikkeleita. Pelit luodaan nykyään yhä sosiaalisimmiksi. Pelikulttuuri on muuttunut yksin pelattavista peleihin, joissa pelaajat vuorovaikuttavat toisiinsa erilaisten teknologioiden ja yhteydenpidon avulla. Pelien sosiaaliset kontaktit ulottuvat myös pelimaailman ulkopuolelle. Sosiaalinen media ja erilaiset internetin peliyhteisöt tuovat pelaajia yhteen jakamaan kokemuksiaan, sekä etsimään peliseuraa. Verkkopelien maailma ei ole pelkästään pelaamista. Pelaamisesta on tullut elämäntapa ja omanlaisensa kulttuuri. Pelaajat keskustelevat laajasti omissa yhteisöissään peleistä, peleihin liittyvistä asioista ja myös kaikesta muusta. Vaikka suurin osa keskustelusta esimerkiksi internetin keskustelupalstalla liittyy peliin. Pelaajat myös vaihtavat paljon tietoa itsestään ja itseensä liittyvistä asioista.
see all

Subjects:
Copyright information: © Aleksi Pöyhtäri, 2015. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.