University of Oulu

Edellytykset avoimen datan innovaatiotoiminnalle ja niiden toteutuminen Suomessa

Saved in:
Author: Saarela, Mika1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Information Technology and Electrical Engineering, Department of Information Processing Science, Information Processing Science
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.7 MB)
Pages: 31
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201504081327
Language: Finnish
Published: Oulu : M. Saarela, 2015
Publish Date: 2015-04-09
Thesis type: Bachelor's thesis
Tutor: Halonen, Raija
Description:
Avoin data edistää hallinnon läpinäkyvyyttä ja demokratiaa sekä tehostaa hallinnon palveluja, mutta se mahdollistaa myös uusien innovatiivisten sovellusten ja palveluiden kehittämisen. Jotta avointa dataa voitaisiin hyödyntää innovatiivisten sovellusten pohjana, tulisi avoimen datan täyttää vaatimukset datan laadun, kiinnostavuuden sekä datan helpon saatavuuden suhteen. Edellytykset avoimen datan innovoinnin mahdollistajana ovat teknisesti laadukkaat sekä kehittäjiä kiinnostavat ja hyödylliset data-aineistot, sekä avoimet API-rajapinnat. Itse avoimen datan lisäksi merkitystä on myös sillä, miten avointa dataa pyritään edistämään, sekä miten avointa dataa tuodaan kehittäjien ulottuville. Myös julkishallintojen aktiivinen osallistuminen avoimen datan julkaisijana ja edistäjänä on tärkeää. Suomessa tilanne avoimen datan suhteen on kohtuullisen hyvä, mutta parannusta tarvitaan avoimen datan laadun, API-rajapintoihin määrän, sekä avoimen datan portaalien toiminnan osalta.
see all

Subjects:
Copyright information: © Mika Saarela, 2015. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.