University of Oulu

Silmäluomi käyttöliittymän osana

Saved in:
Author: Leimurautio, Janne1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Information Technology and Electrical Engineering, Department of Information Processing Science, Information Processing Science
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.7 MB)
Pages: 18
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201504221414
Language: Finnish
Published: Oulu : J. Leimurautio, 2015
Publish Date: 2015-04-27
Thesis type: Bachelor's thesis
Tutor: Pulli, Petri
Description:
Tutkielman tarkoituksena oli kartoittaa olemassa olevia silmään perustuvia käyttöliittymiä ja järjestelmiä, jotka ainakin osittain käyttävät hyväkseen silmäluomea ja sen liikuttavuutta. Tutkielman tavoitteena oli tuoda esille silmään perustuvia käyttöliittymiä eri käyttökohteista kuten tietokoneen hiiren simuloinnissa, pyörätuoliohjauksessa sekä puhelimen ohjauksessa. Tarkoituksena oli myös tuoda esille näistä eri järjestelmistä mitä silmän osia niissä hyödynnetään. Pääaihetta on tässä tutkielmassa pohjustettu silmän, silmäluomen ja silmän räpyttämisen lääketieteellisellä katsauksella. Tämän tutkielman menetelmänä kartoitettiin tieteellisistä artikkeleista ne oleellisimmat ominaisuudet ja toimintametodit, jotka kertovat silmään perustuvista käyttöliittymistä hiiren simuloinnissa, pyörätuolin ohjauksessa ja puhelimen ohjauksessa. Toisin sanoen kertoa, että miten kyseiset järjestelmät tunnistavat silmän ja sen liikkeet, sekä mitä ongelmia kyseisistä järjestelmistä on havaittu. Tutkielman tuloksena voidaan havaita se, että vaikka käyttökohde näillä järjestelmillä oli erilainen, niin silmien tunnistamisen toteutus ja toiminta käytännössä olivat hyvin samankaltaisia keskenään näiden järjestelmien välillä. Nämä eri järjestelmät kohtasivat myös hyvin samankaltaisia ongelmia silmän tunnistuksen ja toimivuuden kanssa.
see all

Subjects:
Copyright information: © Janne Leimurautio, 2015. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.