University of Oulu

Plasebovaikutuksen hyödyntäminen hoitotyössä käytettävissä tietokonepeleissä

Saved in:
Author: Pitkälä, Henrik1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Information Technology and Electrical Engineering, Department of Information Processing Science, Information Processing Science
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.5 MB)
Pages: 20
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201505301743
Language: Finnish
Published: Oulu : H. Pitkälä, 2015
Publish Date: 2015-06-01
Thesis type: Bachelor's thesis
Tutor: Juntunen, Kaisu
Description:
Hoitotyössä käytettävien tietokonepelien käyttö plasebovaikutuksen käynnistämiseen on uusi ajatus, jota on tutkittu hyvin vähän. Plasebohoitoja käytetään eri sairauksien hoitoon, ja niiden teho voi olla hyvinkin merkittävä. Myös avoimella plasebolla on merkittävä vaikutus. Aiemmasta kirjallisuudesta löydetään jonkin verran perusteita plasebon tietoiselle ja avoimelle hyödyntämiselle hoitotyössä käytettävien tietokonepelien välityksellä. Plasebovaikutuksen suunnittelussa voidaan käyttää vakuuttavien teknologioiden suunnittelumenetelmiä. Tutkielmassa sivutaan myös psykofysiologisia menetelmiä. Plasebovaikutuksen hyödyntämisen tavoista tietokonepeleissä käydään ideatasolla läpi kolme vaihtoehtoa. Tutkielmassa pohditaan myös aiheen jatkotutkimuksen suuntia ja todetaan jatkotutkimuksen suuri tarve.
see all

Subjects:
Copyright information: © Henrik Pitkälä, 2015. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.