University of Oulu

Puettavat ICT-laitteet masennuksen hoidossa : systemaattinen kartoitustutkimus

Saved in:
Author: Mäkiniemi, Risto1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Information Technology and Electrical Engineering, Department of Information Processing Science, Information Processing Science
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 1.7 MB)
Pages: 54
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201603081282
Language: Finnish
Published: Oulu : R. Mäkiniemi, 2016
Publish Date: 2016-03-16
Thesis type: Master's thesis
Tutor: Halonen, Raija
Reviewer: Halonen, Raija
Turunen, Sari
Description:
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli analysoida ja ymmärtää, kuinka ICT:tä voidaan käyttää mielialahäiriöiden kuten masennuksen ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoidossa. Tutkimuksen tarkoituksena on myös löytää puutteita ja mahdollisesti tunnistaa tutkimuksen suuntauksia. Tutkimuksessa käytettiin systemaattisen kartoitustutkimuksen prosessia tutkimusmenetelmänä ja suoritettiin tulosten temaattinen analyysi. Systemaattisen kartoitustutkimuksen tulosten avulla pyrittiin tunnistamaan mahdollisia primaaritutkimusalueita tämän tutkimusaiheen sisällä. Suoritetussa systemaattisessa kartoitustutkimuksessa luokiteltiin valitut primaaritutkimukset neljällä luokittelukriteerillä, jotka olivat tutkimuksen fokus, julkaisutyyppi, tutkimustyyppi ja tutkimusmenetelmä. Tutkimusfokus on systemaattisen kartoitustutkimusprosessin luokittelukaavion kehittämisen tulos. Enemmistö tutkituista primaaritutkimuksista oli tutkimusmenetelmältään tapaustutkimuksia (73 %) ja tutkimustyypiltään arviointitutkimuksia (50 %). Tutkimuksen mukaan kokeellista ja kyselytutkimusta tarvitaan enemmän, jotta voidaan paremmin ymmärtää ICT-laitteiden käyttöä masennuksen ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoidossa. Myös ainakin validointitutkimusta tarvitaan lisää, kun pohditaan uusien teknologioiden käyttöönottoa.
see all

Subjects:
Copyright information: © Risto Mäkiniemi, 2016. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.