University of Oulu

Nykypäivän Internet ja selainteknologiat

Saved in:
Author: Nauha, Jonne1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Information Technology and Electrical Engineering, Information Processing Science
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.9 MB)
Pages: 20
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201605201832
Language: Finnish
Published: Oulu : J. Nauha, 2016
Publish Date: 2016-05-20
Thesis type: Bachelor's thesis
Tutor: Siirtola, Antti
Description:
Tietoliikenneverkot ja niissä toimivat protokollat ovat Internetin ydin. Ne muodostavat alla olevan putkiston joka mahdollistaa kaiken, mitä pidämme itsestäänselvyytenä, kun hyödynnämme Internetiä liiketoiminnassa sekä arjen työkaluna. Yleinen ihmisten tekemä trivialisointi, että Internet on sarja taianomaisia putkia, jotka kuljettavat tietoa on osuva kuvaus maallikolle. Viime aikoina pilvipalvelut-termi on vahvistanut ihmisten kuvaa Internet-jumalista pilvien päällä, jotka jakelevat sinulle suosikkisivustosi. Todellisuus on paljon maanläheisempi. Lähestymme aihealuetta Internetin loppukäyttäjän sekä sovelluskehittäjän näkökulmasta. Käymme läpi Internetin mahdollistavia protokollia, standardeja ja teknologioita, joita nykypäivän selainpohjaiset sovellukset ja Web-sivustot hyödyntävät. Näitä ovat sovelluskerroksen HTTP-, WebSocket-, ja WebRTC-protokollat, sekä JavaScript-, WebGL- ja WebComponents-selainteknologiat.
see all

Subjects:
Copyright information: © Jonne Nauha, 2016. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.