University of Oulu

Ohjelmoinnin oppimisen haasteet ja ratkaisut

Saved in:
Author: Körkkö, Sebastian1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Information Technology and Electrical Engineering, Information Processing Science
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 1 MB)
Pages: 32
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201605282035
Language: Finnish
Published: Oulu : S. Körkkö, 2016
Publish Date: 2016-05-30
Thesis type: Bachelor's thesis
Tutor: Lappalainen, Jouni
Reviewer: Lappalainen, Jouni
Description:
Ohjelmoinnin oppimisen haasteet ovat johtaneet ohjelmointikurssien valtaviin keskeytysprosentteihin ja ohjelmointia pidetäänkin yhtenä haastavimmista tietojenkäsittelytieteen aihepiireistä. Tämän kuvailevan kirjallisuuskatsauksen tarkoituksena oli hahmottaa, mitä ohjelmoinnin oppimisen haasteita opiskelijat kohtaavat ja löytää ratkaisuja löydettyihin ongelmiin. Haasteet olivat moninaisia ja vahvasti kognitiiviseen psykologiaan liittyviä. Ohjelmoinnin opetus on vuosikaudet ollut perinteistä luentopainotteista opetusta. Opiskelijat eivät ole motivoituneita passiiviseen ohjelmoinnin opiskeluun. Opiskelijan motivaation puute on johtanut useisiin opiskeluhaasteisiin, jotka voidaan välttää itseohjatulla, aktiivisella ja yhteisöllistävällä ohjelmoinnin opetuksella.
see all

Subjects:
Copyright information: © Sebastian Körkkö, 2016. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.