University of Oulu

SSD-levyjen hyödyntäminen RAID-implementaatioissa ja siihen liittyvät ongelmat

Saved in:
Author: Penjala, Joni1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Information Technology and Electrical Engineering, Information Processing Science
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 1.1 MB)
Pages: 21
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201702231277
Language: Finnish
Published: Oulu : J. Penjala, 2017
Publish Date: 2017-02-28
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:
Vaikka mekaaniset kiintolevyt (HDD) ovat edelleen laajin käytössä oleva datan tallennusmetodi, ovat SSD-levytkin vakiinnuttaneet paikkansa tietynlaisissa käyttöympäristöissä niin kuluttajilla kuin yrityskäytössä. Flash-muistia hyödyntävien SSD-levyjen esitteleminen RAID-levyjärjestelmiin korvaamaan mekaanisia kiintolevyjä on mielenkiintoinen konsepti, joka tuo selviä parannuksia ja etuja perinteisiin kiintolevyratkaisuihin nähden. Kuitenkin, ongelmiksi ja haasteiksi voi syntyä esimerkiksi korkea hinta/kapasiteetti verrattuna kiintolevyihin, heikko suorituskyky pienillä satunnaisilla kirjoitusoperaatioilla, flash-muistin pyyhintä-kirjoitus-viive, flash-muistin kuluminen ja rajalliset kirjoituskerrat, mahdolliset I/O-pullonkaulat muussa järjestelmässä, sekä epäsymmetriset luku- ja kirjoitusnopeudet. Ratkaisuna näihin on joko kiertää ongelmat käyttäen vaihtoehtoisia ratkaisuja, tai kehittää esimerkiksi kokonaan uusia, kuten sekä kiintolevyjä, että SSD-levyjä hyödyntäviä hybridi RAID-implementaatioita, joilla pystytään tuomaan molempien tallennusteknologioiden hyvät puolet esiin.
see all

Subjects:
Copyright information: © Joni Penjala, 2017. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.