University of Oulu

Pienen julkisen rakennuksen korjaussuunnittelu : Hammarin Sähkö Oy

Saved in:
Author: Leskinen, Julia1
Organizations: 1University of Oulu, Oulu School of Architecture, Architecture
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 17.5 MB)
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201706032515
Language: Finnish
Published: Oulu : J. Leskinen, 2017
Publish Date: 2017-06-06
Physical Description: 19 p.
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:

Tiivistelmä

Tein tekniikan kandidaatin tutkielmani arkkitehtuurin historian ja korjaussuunnittelun kolmannesta kurssista, jonka aiheena oli pienen julkisen rakennuksen korjaussuunnittelu.

Laadimme kurssilla ryhmätyönä ajantasa- ja säilyneisyyspiirustukset, sekä selvitykset historiasta ja sopivista arvottamisperiaatteista Suomen vanhimman sähköliikkeen Hammarin Sähkö Oy:n korttelista, Ilmarinkatu 7:ssä Oulun Limingantullissa. Hammarin Sähkö Oy:n omistuksessa on kolme rakennusta: konttori-, myymälä- ja varastorakennus. Yksilötyönä laadin muutossuunnitelman myymälärakennukseen. Lisäksi työhöni kuuluu sisustussuunnitelma myymälätilasta.

Ryhmätyöosuudessa kanssani samassa ryhmässä työskentelivät Laura Lammert, Laura Metsi, Riikka Mämmioja, Anni Myllymäki ja Kristian Paavilainen. Yksilötyössä käyttämäni asemapiirustuspohjan laativat Essi Parantala, Maija Pelkonen, Jesse Poutanen, Teemu Pulkkinen ja Fanni Schildt.

Historiaosuudessa laadimme selvityksen Hammarin Sähkö Oy:n historiasta sekä korttelin rakennushistoriasta ja muutostöistä. Arvottamisen pohjalla käytimme Valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön (RKY 2009) arvottamiskriteereitä.

Yksilösuunnitelmani keskeinen osa on myymälätilan ilmeen kehittäminen avoimemmaksi, sekä hyllyjaon ja kalustuksen kehittäminen myymälätilan toimivuuden ja kutsuvuuden lisäämiseksi. Jaoin hyllyt selkeästi kolmeen riviin ja lisäsin keskikäytävän myymälätilaan. Siirsin hyllyt pois ikkunoiden edestä, jolloin myymälästä avautui näkymiä kadulle. Lisäsin esteettömän wc-tilan, ilmanvaihtokonehuoneen ja kaksi uutta aulatilaa, joista toinen johtaa uusia portaita pitkin toiseen kerrokseen. Toiseen kerrokseen suunnittelin uuden henkilökunnan taukotilan, wc- ja suihkutilat, sekä neuvottelu-, konsultti- ja avokonttoritilaa.

see all

Subjects:
Copyright information: © Julia Leskinen, 2017. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.