University of Oulu

Tuotannonohjausjärjestelmän käyttöönottoon vaikuttavat tekijät

Saved in:
Author: Paulin, Tuomas1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Information Technology and Electrical Engineering, Information Processing Science
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.6 MB)
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201711033028
Language: Finnish
Published: Oulu : T. Paulin, 2017
Publish Date: 2017-11-03
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:
Tutkielmassa käsittellään tuotannonohjausjärjestelmän käyttöönottoon liittyviä tekijöitä ja niiden esiintymistä erityisesti yritysmaailmassa tehdyissä tapaustutkimuksissa. Tutkimuskysymyksenä on, mitkä ovat yleisimmin esiintyneet vaikuttavat tekijät tuotannonohjausjärjestelmien käyttöönotossa. Kirjallisuustutkimuksessa avautuu tuotannonohjausjärjestelmän ja sen käyttöönoton määritelmä ja useat siihen vaikuttaviksi havaitut tekijät. 20 tapaustutkimuksen pohjalta yleisimmiksi tekijöiksi ilmenevät johdon tuki tai sitoutuminen, projektinhallinta tai seuranta, arviointi ja liiketoiminnan- tai prosesien uudelleensuunnittelu, muuntelu tai hallinta. Myös useita pienempiä tekijöitä havaittiin tutkimuksen aikana.
see all

Subjects:
Copyright information: © Tuomas Paulin, 2017. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.