University of Oulu

Katsaus automaattisiin refaktorointityökaluihin

Saved in:
Author: Ruotsalainen, Mikko1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Information Technology and Electrical Engineering, Information Processing Science
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.4 MB)
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201803211372
Language: Finnish
Published: Oulu : M. Ruotsalainen, 2018
Publish Date: 2018-03-28
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:
Ohjelmistojen koodimäärät kasvavat vauhdilla ja usein ohjelman ensimmäiset koodirivit ovat jo vuosia vanhoja. Monissa tapauksissa kiire tai alkuperäisen ohjelmistoarkkitehtuurin jäykkyys johtaa vaatimusten muuttuessa huonoihin ohjelmointiratkaisuihin ja samalla ohjelman rakenteen heikkenemiseen. Muutosten tekeminen huonosti rakennettuun ohjelmaan voi vaatia kehittäjältä paljon aikaa, mikä näkyy välittömästi ohjelmiston kehityskustannuksissa. Koodin rakennetta voidaan eheyttää refaktoroimalla, mutta suurten koodimäärien refaktoroiminen manuaalisesti on hidasta ja vaatii kokemusta. Tässä työssä tutkin, millaisia ohjelmia refaktoroinnin automatisointiin on tehty ja miten ohjelmat toimivat. Osana tutkimusta selvitin, miten refaktorointiohjelmia on aikaisemmin arvioitu ja minkälaisia ongelmia refaktoroinnin automatisointiin liittyy. Automaation taso ja refaktorointimenetelmät vaihtelevat ohjelmissa runsaasti, mikä vaikeutti arviointia huomattavasti. Useimmat tutkitut automaattiset refaktorointiohjelmat on suunniteltu hyvin spesifiseen tehtävään, mikä rajoittaa ohjelmien laajempaa hyödyntämistä käytännössä. Täysin automaattisia, monia refaktorointimenetelmiä tukevia ohjelmia joudumme vielä odottamaan.
see all

Subjects:
Copyright information: © Mikko Ruotsalainen, 2018. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.