University of Oulu

Sähköpostiprotokollat ylläpitävän organisaation näkökulmasta

Saved in:
Author: Ruohola, Saku1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Information Technology and Electrical Engineering, Information Processing Science
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.3 MB)
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201803271390
Language: Finnish
Published: Oulu : S. Ruohola, 2018
Publish Date: 2018-03-28
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:
Sähköpostijärjestelmät ovat tärkeä osa suurimman osan päivittäistä elämää. Erityisesti yrityselämässä sähköpostin rooli on edelleen merkittävä. Sähköpostiprotokollat ovat pysyneet suhteellisen muuttumattomina vuosikymmenten ajan, mutta ylläpitävien organisaatioiden työn määrä ei kuitenkaan ole samassa suhteessa vähentynyt. Nykypäivänä ongelmia aiheuttaa eritoten roskaposti, mutta myös kuluttajien muuttuvat tarpeet, joihin ratkaisuja haetaan käytettävistä ohjelmistoista protokollien sijaan. Tarve tutkimukselle tuli ylläpitävältä organisaatiolta, joka haluaa päivittää käytössä olevaa sähköpostialustaansa sen ollessa aikaansa jäljessä. Tästä syystä käsitellään ensin sähköpostijärjestelmiin liittyviä protokollia ja lopuksi vertaillaan tällä hetkellä käytössä olevia sähköpostialustoja parhaan vaihtoehdon löytämiseksi.
see all

Subjects:
Copyright information: © Saku Ruohola, 2018. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.