University of Oulu

Pienen julkisen rakennuksen korjaussuunnitelma : Stemma Oulun Kalustehalli Oy

Saved in:
Author: Jousi, Jenni1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Technology, Oulu School of Architecture
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 11.9 MB)
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201805312187
Language: Finnish
Published: Oulu : J. Jousi, 2018
Publish Date: 2018-06-01
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:

Tiivistelmä

Tein tekniikan kandidaatintyöni arkkitehtuurin historian kolmannesta harjoitustyökurssista, jonka aiheena oli pienen julkisen rakennuksen korjaussuunnittelu. Kohteenamme oli Oulun Limingantullissa sijaitseva Stemma Oulun Kalustehalli Oy.

Kurssin tavoitteena oli oppia laatimaan historiallisen rakennuksen korjaussuunnitelma, ja se painottui rakennusperinnön arvottamiseen sekä rakennuksen arkkitehtuurin ja uuden käyttötarkoituksen välisen suhteen pohdintaan. Ajantasapiirustukset ja niihin liittyvät mittaukset, säilyneisyyskartta, historiikki sekä arvottaminen laadittiin ryhmätyönä, johon lisäkseni kuuluivat Harri Kahelin, Jasmin Koistinen, Julia Falck sekä Ella Pitkäkoski. Tämän jälkeen teimme korjaussuunnitelman rakennukseen yksilötyönä.

Rakennus sijaitsee Limingantullissa, jolla on historialliset juuret junarata- ja pienteollisuusalueena. Junaradan läheisyys ja alueen punatiiliset rakennukset luovat omaleimaisen ja urbaanin tunnelman. Yhdessä viereisten Hammarin Sähkön rakennusten kanssa Kalustehalli muodostaa uniikin historiaa henkivän aluekokonaisuuden.

Korjaussuunnitelmani keskeisenä visioina oli palauttaa rakennus alkuperäiseen tiilipintaansa, ja vahvistaa näin itse rakennuksen ja sen ympäröivän alueen identiteettiä. Sijoitin rakennukseen kaupunkilaisia palvelevan pajakeskuksen, joka koostuu ateljeetilasta, puutyöpajasta, audiovisuaalisen taiteen tilasta, ompelukonesalista sekä aputiloista. Lisäksi sijoitin rakennukseen kahvilan, jolla pyrin lisäämään sen ympärivuorokautista käyttöä.

see all

Subjects:
Copyright information: © Jenni Jousi, 2018. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.