University of Oulu

Mikroasunnot

Saved in:
Author: Okkonen, Niko1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Technology, Oulu School of Architecture
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 26.7 MB)
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201805312356
Language: Finnish
Published: Oulu : N. Okkonen, 2018
Publish Date: 2018-06-01
Thesis type: Master's thesis (tech)
Tutor: Pihlajaniemi, Janne
Reviewer: Ylimaula, Anna-Maija
Herneoja, Aulikki
Soikkeli, Anu-Sisko
Özer-Kemppainen, Özlem
Sanaksenaho, Matti
Aarnio, Petri
Pihlajaniemi, Janne
Description:

Tiivistelmä

Diplomityö käsittelee mikroasuntoja ja niiden suunnittelua. Työ koostuu kahdesta osiosta. Ensimmäinen osa on tutkiva osuus, jossa pyrin vastaamaan kysymyksiin kuten: mitä ovat mikroasunnot, keille ne on suunnattu ja miksi niitä pitäisi rakentaa. Analysoin eri asumisratkaisuja liittyen äärimmäisen pieniin asuntoihin sekä tutkin tilaa säästäviä ratkaisuja ja keinoja, joilla tehokkaasti hyödynnetään rajallista tilaa. Pyrin myös selvittämään millaisista tekijöistä muodostuu viihtyisyys ja toiminnallisuus ahtaissa asunnoissa, sekä lopuksi perehdyn mikroasuntoihin liittyviin riskeihin ja huolenaiheisiin.

Toinen osa on projektiluontoinen, jossa suunnittelen mikroasunnon hyödyntäen tutkivassa osuudessa saamaani ymmärrystä ja tietämystä. Keskityn suunnitelmassani niin pohjaratkaisuun kuin kiintokalusteiden suunnitteluun. Suunnitteluvaiheessa pyrin eläytymään mahdolliseen asukkaaseen, ja sitä kautta valmistautumaan mikroasumisen vaatimuksiin ja tarpeisiin.

see all

Subjects:
Copyright information: © Niko Okkonen, 2018. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.