University of Oulu

Lapsen luovuuden tukeminen varhaiskasvatuksen kuvataidekasvatuksessa

Saved in:
Author: Kaukkila, Tuulia1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Education, Educational Sciences
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.3 MB)
Pages: 32
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201904241517
Language: Finnish
Published: Oulu : T. Kaukkila, 2019
Publish Date: 2019-04-25
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:

Tiivistelmä

Tämä tutkimus käsittelee varhaiskasvatuksen kuvataidekasvatuksen mahdollisuuksia lapsen luovuuden tukemisessa. Tutkimuksen tarkoituksena on ymmärtää lapsen luovuutta ja löytää kuvataidekasvatuksellisesta toiminnasta keinoja luovuuden kehittymiseen. Tutkimus asettuu varhaiskasvatuksen tutkimuskenttään, mutta sivuaa teoreettisen viitekehyksensä myötä myös psykologian alaa.

Lapsen luovuuden määrittely ja sen kehittymisen ymmärtäminen ovat oleellinen osa tutkimuksessani. Tutkimuksessani lapsen luovuus nähdään erilaisena, kuin aikuisten luovuus. Luovan lapsen määrittelyssä korostuu prosessi produktion sijaan.

Tutkimustuloksissa kasvattajan rooli korostuu merkittävästi. Kasvattajan toiminta yhdessä muun muassa hänen asenteensa kanssa voivat luoda lapselle luovuuteen innostavan toimintaympäristön. Tuloksissa tuon esille myös luovuuden tukemisen haasteet, joiden tiedostaminen on merkittävässä osassa luovuutta tukiessa ja kehittäessä.

Tutkimuksellani haluan tuoda esiin luovuuden ja luovan toiminnan tukemisen merkityksen niin yhteiskunnan, tulevaisuuden, mutta myös lapsen oman maailmankuvan rakentamisen kannalta.

see all

Subjects:
Copyright information: © Tuulia Kaukkila, 2019. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.