University of Oulu

Asuinkerrostalo Rovaniemelle

Saved in:
Author: Bitter, Hely1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Technology, Oulu School of Architecture
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 30.9 MB)
Pages: 15
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201905181842
Language: Finnish
Published: Oulu : H. Bitter, 2019
Publish Date: 2019-05-20
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:

Tiivistelmä

Yhdyskuntasuunnittelun kurssilla tavoitteena oli luoda suuri viheralue, joka ohjaa ihmisiä lävitseen kohti Rovaniemen keskustaa. Asuinkorttelit suunniteltiin suuriksi, jotta kortteleille jää suuret vähän yksityisemmät sisäpihat.

Asuinkerrostalokseni valitsin pitkän rakennusmassan, sillä se sopi visiooni vanhasta punatiilisestä tehdasrakennuksesta. Tästä syystä julkisivumateriaaliksi valikoitui punatiili. Punatiilivalintaan vaikutti myös suunnittelualueen reunalla sijaitseva kulttuuritalo Korundi. Julkisivun ikkunajako on säännöllinen. Julkisivun tiilipilasterit jakavat myös julkisivua. Autotien puoleisella julkisivulla on ranskalaiset parvekkeet. Sisäpihan puolella ylimmäisessä kerroksessa on isommat parvekkeet.

Kerrostalo on viisikerroksinen. Alimmasta kerroksesta löytyy asuntoja sekä ulkoiluväline- ja lastenvaunuvarastot. 2.–4.kerros ovat pohjiltaan samanlaiset. Näistä kerroksista löytyy yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Viidennestä kerroksesta löytyy suurempia asuntoja suuremmille perheille tai kimppakämpiksi. Tästä kerroksesta löytyy taloyhtiön sauna sekä yhteinen oleskelutila.

see all

Subjects:
Copyright information: © Hely Bitter, 2019. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.