University of Oulu

Asuinkerrostalo Rovaniemelle

Saved in:
Author: Väyrynen, Seppo1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Technology, Oulu School of Architecture
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 13.6 MB)
Pages: 18
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201905181851
Language: Finnish
Published: Oulu : S. Väyrynen, 2019
Publish Date: 2019-05-21
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:

Tiivistelmä

Kandidaatintyöni on yhteiskuntasuunnittelun-, asuntosuunnittelun- ja rakennusopin kerrostalokurssin yhteisprojektina suunniteltu asuinkerrostalo Rovaniemelle. Kandidaatintyössäni olen painottanut rakennusoppia. Yhteiskuntasuunnittelun kurssilla suunnittelimme ryhmätyönä asemakaavaluonnoksen täydentävästä asuinrakentamisesta Rovaniemen vanhan kauppatorin ja bussiaseman ympäristöön. Valitsin jatkosuunnittelua varten suunnitelmamme pohjoisemmasta asuinkorttelista puistoon avautuvan kerrostalon alueen länsireunalta.

Asuntosuunnittelun kurssilla suunnittelin kerrostalosta nelikerroksisen keskikäytävällisen ja yhden porrashuoneen asuintalon. Talossa on yksiöitä, kaksioita ja kolmioita sekä yksi liikuntaesteiselle suunniteltu kaksio. Asuntojen yhteiset tilat kuten talosauna sijaitsevat kellarikerroksessa. Kerrostalo on betonirunkoinen ja sen julkisivut ovat pääosin tiiltä kolmikerrosrappauksella. Päätyjulkisivuilla ikkunoiden kohdalla, sekä parvekkeiden taustoissa on käytetty Lehtikuusiverhousta. Päätyjulkisivujen vaakasuuntaisten ikkunoiden välissä on julkisivusta ulkoneva vertikaalisuutta korostava aihe, joka toimii myös palokatkona huoneistojen välisten ikkunoiden välissä. Rakennuksen kantava runko koostuu huoneistojen välisistä betoniseinistä ja päätyulkoseinien betonisesta sisäkuoresta. Rakennuksen kevyissä ulkoseinissä on myöskin ohut betoninen sisäkuori tiiveyden ja äänieristävyyden varmistamiseksi. Betoniseinät ovat myös osa rakennuksen sisäarkkitehtuuria. Välipohjissa on ontelolaatta, jonka päällä on askeläänieriste ja pumpattava tasoite. pintamateriaalina koivuparketti. Huoneistojen kattopinnat ovat myöskin puumateriaalia, mikä luo betonirakenteiseen taloon viihtyisyyttä.

Kandidaatintyössäni olen päässyt perehtymään asuinkerrostalon suunnitteluun vaiheisiin aina kaavoituksesta parvekekaiteen detaljisuunnitteluun asti.

see all

Subjects:
Copyright information: © Seppo Väyrynen, 2019. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.