University of Oulu

Asuinkerrostalo Rovaniemelle

Saved in:
Author: Hynninen, Oona1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Technology, Oulu School of Architecture
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 9.4 MB)
Pages: 8
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201905242044
Language: Finnish
Published: Oulu : O. Hynninen, 2019
Publish Date: 2019-05-31
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:

Tiivistelmä

Suunnittelimme ryhmässä alueen Rovaniemen keskustan lähistölle. Alue sijaitsee rautatieaseman ja ydinkeskustan välissä, joten halusimme ohjata kevyttä liikennettä luontevasti alueemme läpi. Painoimme Lapinkävijäntien kannen alle rauhoittaaksemme alueen kevyelle liikenteelle. Rovaniemen keskustassa ei ole juurikaan suuria puistoja, joten halusimme luoda alueelle suuren vehreän puistomaisen alueen. Vanhan suojellun linja-autoaseman muutimme puistokahvilaksi.

Suunnittelin tarkemmin puiston reunassa sijaitsevan kerrostalon. Rakennus on betonirankainen ja julkisivut on rapattu valkoisiksi. Alin kerros ja parvekevyöhykkeet on verhoiltu puulla. Suunnittelin maanpäällisen kellarin, sillä alimman kerroksen asunnot ovat yleensä epäsuosittuja. Kaikki rakennuksen aputoiminnot ja yhteistilat sijaitsevat kellarissa. Toinen ja kolmas asuinkerros ovat identtisiä ja niistä löytyy asuntoja yksiöistä kolmioihin. Neljännessä kerroksessa on alempia kerroksia suurempia asuntoja. Jokaisessa asunnossa on oma parveke, suurimmissa asunnoissa jopa kaksi. Rakennuksen räystäslinja jatkuu parvekevyöhykkeelle asti.

see all

Subjects:
Copyright information: © Oona Hynninen, 2019. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.