University of Oulu

Heuristinen evaluaatio käytettävyyden ja pelattavuuden kehityksestä videopeleissä

Saved in:
Author: Helamo, Annika1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Information Technology and Electrical Engineering, Information Processing Science
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 2 MB)
Pages: 32
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202003121258
Language: Finnish
Published: Oulu : A. Helamo, 2019
Publish Date: 2020-03-12
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:

Tiivistelmä

Tutkielman tarkoitus on kartoittaa käytettävyyden ja pelattavuuden kehitystä kahden videopelin välillä heuristisen evaluaation avulla. Kyseiset pelit ovat Tomb Raider vuodelta 1996 ja siitä tehty uusintaversio Tomb Raider Anniversary vuodelta 2007. Pelien käytettävyyden ja pelattavuuden arvioimiseen sovelletaan Desurviren ja Wibergin PLAY-heuristiikkoja vuodelta 2009, jotka on kehitetty varta vasten työkaluksi toimintaseikkailupelien käytettävyys- ja pelattavuusarviointiin. Kokeellisen osan lisäksi tutkielman teoreettisessa kirjallisuuteen pohjautuvassa osiossa esitellään käytettävyyden ja pelikäytettävyyden sekä pelattavuuden määritelmät ja itse tutkimuksen kohteet eli Tomb Raider -pelit.

see all

Subjects:
Copyright information: © Annika Helamo, 2019. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.