University of Oulu

Motiivit ja kriittiset menestystekijät fuusioissa ja yrityskaupoissa

Saved in:
Author: Leskinen, Roope1
Organizations: 1University of Oulu, Oulu Business School, Bachelor's Programme in Economics and Business Administration
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.4 MB)
Pages: 31
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202005141720
Language: Finnish
Published: Oulu : R. Leskinen, 2020
Publish Date: 2020-05-14
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:

Tiivistelmä

Kandidaatintutkielman aiheena on fuusioiden ja yrityskauppojen motiivit ja kriittiset menestystekijät. Työssä pyritään vastaamaan kysymyksiin, että miksi fuusioita ja yrityskauppoja tapahtuu ja mitä niissä pitää ottaa huomioon, jotta ne onnistuisivat.

Fuusiot ja yrityskaupat ovat yrityksille yksi yleisimmistä ja tehokkaimmista tavoista hakea kasvua. Mielenkiintoisen aiheesta tekee sen, että fuusioita ja yrityskauppoja voidaan tehdä lukuisten eri syiden takia. Tämän lisäksi yritysten yhdistymisessä on mukana lukematon määrä muuttujia, mikä tekee yritysten yhdistymisestä monimutkaisen toimenpiteen ja antaa niille loputtoman määrän erilaisia lopputuloksia. Tämän takia niiden epäonnistumisaste on ollut ja on edelleen erittäin korkea.

Tutkielma on suoritettu kirjallisuuskatsauksena. Aiempien tutkimuksien ja kirjojen tuloksia on täten vertailtu ja yhdistelty tuomaan uudenlainen yhdistelmä fuusioiden ja yrityskauppojen motiiveja ja kriittisiä menestystekijöitä.

Tutkielma alkaa yleisellä fuusioiden ja yrityskauppojen esittelyllä, jossa pyritään esittelemään mitä fuusiot ja yrityskaupat tarkoittavat, minkälaisia eri muotoja niillä on ja muita oleellisia niihin liittyviä asioita. Seuraavassa luvussa esitellään yleisimmät motiivit fuusioille ja yrityskaupoille, sekä syitä minkä takia niitä tapahtuu. Tämän jälkeen edetään kriittisimpiin menestystekijöihin jakamalla ne ennen yhdistymistä ja yhdistymisen jälkeen tapahtuviin tekijöihin, jonka jälkeen viimeisenä esitellään johtopäätökset tutkielmasta.

see all

Subjects:
Copyright information: © Roope Leskinen, 2020. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.