University of Oulu

Videopelien esteettömyyden kehittäminen

Saved in:
Author: Kitti, Janne1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Information Technology and Electrical Engineering, Information Processing Science
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.7 MB)
Pages: 25
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202005262191
Language: Finnish
Published: Oulu : J. Kitti, 2020
Publish Date: 2020-05-26
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:

Tiivistelmä

Videopelit ovat kaikille. On kuitenkin olemassa laaja ihmisryhmä, joka ei ole pystynyt menneisyydessä pelaamaan pelejä esteettömästi: rajoitteiset. Tämä kirjallisuuskatsaus käsittelee videopeleissä kohdattavia esteettömyysongelmia pohjautuen tieteelliseen kirjallisuuteen ja muihin esteettömyyttä käsitteleviin medioihin. Työn tutkintaosuudessa tutkitaan muunmuassa jo olemassa olevia ratkaisuja ja arvioidaan niiden vaikutusta pelien esteettömyyteen.

Käsittelemäni esteettömyysongelmat jakautuvat neljään kategoriaan: kuulo, näkö, motoriikka ja kognitiivisuus. Miljoonat ihmiset maailmassa kärsivät lukuisista fyysisistä ja henkisistä rajoitteista, jotka vaikuttavat negatiivisesti pelaamiseen. Onneksi pelien kehittäjillä on mahdollisuus tehdä merkittäviä muutoksia ja lisäyksiä esteettömyyden parantamiseksi.

see all

Subjects:
Copyright information: © Janne Kitti, 2020. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.