University of Oulu

SARS-CoV-2-virus ja sen leviäminen maailmanlaajuiseksi pandemiaksi

Saved in:
Author: Möller, Emilia1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Biochemistry and Molecular Medicine, Biochemistry
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.6 MB)
Pages: 31
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202104247618
Language: Finnish
Published: Oulu : E. Möller, 2021
Publish Date: 2021-04-28
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:

Tiivistelmä

Tutkielma käsittelee SARS-CoV-2-virusta ja sen aiheuttamaa COVID-19 tautia. SARS-CoV-2-virus on beetakoronaviruksiin kuuluva positiivisjuosteinen ssRNA-virus ja se havaittiin ensimmäisen kerran Kiinan Hubein provinssissa tammikuussa 2020. SARS-CoV-2-virus tarttuu erittäin tehokkaasti ihmisestä toiseen ja tämän seurauksena COVID-19 levisi hyvin nopeasti maailmanlaajuiseksi pandemiaksi. COVID-19-taudinkuvaa ja taudin testaamiseksi käytössä olevia menetelmiä esitellään tutkielman aluksi.

Tutkielmassa käsitellään lisäksi kehon immuunipuolustusreaktioita viruksia vastaan ja esitellään SARS-CoV-2-viruksen rakennetta ja toimintaa, sekä sitä, miten virus infektoi ja replikoi perimäänsä isäntäsoluissa. Tutkielman lopuksi läpikäydään COVID-19-tautia vastaan olevia hoitokeinoja ja rokotekehittelyä, joka on tapahtunut nopeasti vuoden 2020 aikana.

see all

Subjects:
Copyright information: © Emilia Möller, 2021. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.