University of Oulu

Kotimaisen ammattilaisjalkapallon liiketoiminnan kehittäminen

Saved in:
Author: Hanhineva, Jaakko1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Technology, Industrial Engineering and Management
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.5 MB)
Pages: 39
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202105258140
Language: Finnish
Published: Oulu : J. Hanhineva, 2021
Publish Date: 2021-05-25
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:

Tiivistelmä

Jalkapallo on maailman ylivoimaisesti suurin laji niin harrastajamääriltään, kuin monella taloudellisella mittarilla mitattuna. Myös Suomessa jalkapallo on harrastajamäärältään suosituin laji, mutta taloudellisesti katsottuna esimerkiksi jääkiekko on Suomessa jalkapalloa edellä. Jalkapalloseurat tekevät Suomessa lähes poikkeuksetta tappiota.

Tämän työn tarkoituksena on määritellä suomalaisen ammattilaisjalkapalloilun suurimmat taloudelliset haasteet ja pohtia niiden pohjalta, miten liiketoimintaa voitaisiin kehittää kannattavammaksi. Tutkimusmenetelminä toimivat kirjallisuuskatsaus sisältäen paljon internet-lähteitä sekä haastattelut, jotka tehtiin kahdelle suomalaisen jalkapalloseuran johdossa työskentelevälle henkilölle. Teoriaosion ja haastattelujen pohjalta tehdyn empirian perusteella pyrittiin pohtimaan suomalaisen ammattilaisjalkapalloilun liiketoiminnan kehitysehdotuksia.

Työn perusteella suomalaisen ammattilaisjalkapalloilun suurimmaksi taloudelliseksi haasteeksi muodostui Veikkausliigan ja sitä myötä koko lajin liian alhainen kiinnostus Suomessa. Työn tärkeimmäksi tulokseksi osoittautui, että ammattilaisjalkapalloilun kysyntää pitää saada kasvatettua tekemällä ruohonjuuritason työtä, eli panostamalla seurojen junioritoimintaan ja markkinointiin. Stadion-olosuhteiden kehittäminen osoittautui myös isoksi kehityksen kohteeksi.

see all

Subjects:
Copyright information: © Jaakko Hanhineva, 2021. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.