University of Oulu

As Oy Tornion Torikortteli

Saved in:
Author: Aartola, Nora1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Technology, Oulu School of Architecture
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 7.3 MB)
Pages: 13
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202105268168
Language: Finnish
Published: Oulu : N. Aartola, 2021
Publish Date: 2021-05-26
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:

Tiivistelmä

As Oy Tornion Torikortteli on Tornion Suensaareen suunnittelemani visio kerrostalosta, joka koostuu kuudesta kerroksesta. Rakennus on betonielementti- ja ontelolaattarakenteinen. Sisätilojen jakajina asunnoissa toimivat betoniharkko- tai teräsrakenneväliseinät. Julkisivut ovat kolmikerrosrapatut sekä maalatut kahdella eri sävyllä. Julkisivua keventää liimapuurimoitus sekä parvekkeiden seinien puupaneelit. Lasitetuilla parvekkeilla ja suurilla ikkunoilla on myös suuri merkitys rakennuksen julkisivuun.

Rakennus koostuu kuudesta kerroksesta, jotka eroavat hieman toisistaan. Kellarikerrokseen kuuluu tekninen huone, häkkivarasto/väestönsuoja sekä parkkihalli. Maantason kerroksessa on kuusi asuntoa, joista yksi on esteetön asunto. Tähän kerrokseen kuulu myös lastenvaunuvarasto sekä pyykkitupa kuivaushuoneineen. Kerrokset 2–4 ovat identtisiä keskenään ja niissä jokaisessa on seitsemän asuntoa. Ylin kerros koostuu neljästä asunnosta sekä taloyhtiön yhteiskäytössä olevasta saunatilasta. Kaiken kaikkiaan taloyhtiössä on viisi eri asuntotyyppiä, tilavasta yksiöstä viisihuoneiseen asuntoon.

Kandidaatin työssäni korostuu asuntosuunnittelun osuus yhteisprojektin kurssitöistäni. Olen kuitenkin poiminut mukaan suunnitelmaani tukevia ympäristö- sekä rakennesuunnitelmia YS:n ja RO:n kerrostalosuunnittelun kurssitöistä.

see all

Subjects:
Copyright information: © Nora Aartola, 2021. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.