Jatkuvatoimisen sellunkeiton hallinta KnowPulp-simulaattorilla |
|
Author: | Kanste, Aleksi1 |
Organizations: |
1University of Oulu, Faculty of Technology, Process Engineering |
Format: | ebook |
Version: | published version |
Access: | open |
Online Access: | PDF Full Text (PDF, 0.7 MB) |
Pages: | 29 |
Persistent link: | http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202105298194 |
Language: | Finnish |
Published: |
Oulu : A. Kanste,
2021
|
Publish Date: | 2021-05-31 |
Thesis type: | Bachelor's thesis |
Description: |
Tiivistelmä Tässä työssä perehdytään sellun valmistukseen ja tarkemmin keittovaiheeseen. Tavoitteena on tutkia, mitkä tekijät keittovaiheessa vaikuttavat kappatason muutokseen ja lajin vaihtoon sellunkeitossa. Aihetta käsitellään kirjallisuuden ja KnowPulp-simulaattorin avulla. Tärkeimpinä tuloksina yritetään saada selville, minkälaisilla ajoarvoilla saadaan hyvät tulokset kummastakin yllä mainitusta ajotilanteesta simulaattoriympäristössä. Simuloinneista saadaan käsitys siitä, kuinka keittoa voidaan hallita ja kuinka paljon ja nopeasti eri keittoarvojen muutokset vaikuttavat keiton tuloksiin. Keittoa ohjatessa tärkeimmät parametrit ovat lämpötila ja kemikaalien kulutus. Näitä parametreja voidaan säätää koko keiton ajan ja pelkästään niillä voidaan päästä melko lähelle hyviä keittotuloksia. see all
|
Subjects: | |
Copyright information: |
© Aleksi Kanste, 2021. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited. |