University of Oulu

Jatkuvatoimisen sellunkeiton hallinta KnowPulp-simulaattorilla

Saved in:
Author: Kanste, Aleksi1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Technology, Process Engineering
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.7 MB)
Pages: 29
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202105298194
Language: Finnish
Published: Oulu : A. Kanste, 2021
Publish Date: 2021-05-31
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:

Tiivistelmä

Tässä työssä perehdytään sellun valmistukseen ja tarkemmin keittovaiheeseen. Tavoitteena on tutkia, mitkä tekijät keittovaiheessa vaikuttavat kappatason muutokseen ja lajin vaihtoon sellunkeitossa. Aihetta käsitellään kirjallisuuden ja KnowPulp-simulaattorin avulla. Tärkeimpinä tuloksina yritetään saada selville, minkälaisilla ajoarvoilla saadaan hyvät tulokset kummastakin yllä mainitusta ajotilanteesta simulaattoriympäristössä. Simuloinneista saadaan käsitys siitä, kuinka keittoa voidaan hallita ja kuinka paljon ja nopeasti eri keittoarvojen muutokset vaikuttavat keiton tuloksiin. Keittoa ohjatessa tärkeimmät parametrit ovat lämpötila ja kemikaalien kulutus. Näitä parametreja voidaan säätää koko keiton ajan ja pelkästään niillä voidaan päästä melko lähelle hyviä keittotuloksia.

see all

Subjects:
Copyright information: © Aleksi Kanste, 2021. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.