University of Oulu

Mobiilipelien nousu pelimarkkinoiden huipulle

Saved in:
Author: Suomela, Markus1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Information Technology and Electrical Engineering, Information Processing Science
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.6 MB)
Pages: 28
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202107208805
Language: Finnish
Published: Oulu : M. Suomela, 2021
Publish Date: 2021-07-20
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:

Tiivistelmä

Mobiilipelien ala on kasvanut muutamassa vuosikymmenessä pelimarkkinoiden ylivoimaiseksi ykköseksi. Teknologinen kehitys on vienyt mobiilipelien ja -alustan kehitystä mukanaan, ja nykyisin ei melkein voida edes kuvitella aikaa, jolloin mobiililaitteita ei ollut.

Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia mobiilipelien markkinadominoinnin syitä erityisesti siitä näkökulmasta, miten ja miksi näin on päässyt käymään. Tutkimuksen tavoitteena oli löytää tärkeimpiä mobiilipelien nousuun johtaneita syitä pelimarkkinoilla, kuin myös verrata mobiilialustaa sen kilpailijoihin (PC ja konsolit), jotta voitaisiin vertailla eri alustojen vahvuuksia ja heikkouksia keskenään. Näiden tavoitteiden lisäksi tutkimuksessa käsiteltiin mobiilialan ja -pelien tulevaisuutta, jonka myötä voitiin todeta, että ala tulee alati kasvamaan jatkossa.

Kirjallisuuskatsaus osoitti, että pääsyyt mobiilipelien nousulle ovat teknologinen kehitys, mobiililaitteiden määrän jatkuva kasvu ja tehokkaat rahastusmenetelmät. Tämän lisäksi havainnoitiin, että ihmiset käyttävät mobiililaitteita keskimäärin noin kolme tuntia päivässä ja että nuoremmat sukupolvet käyttävät niitä enemmän kuin vanhat. Johtopäätösten mukaan mobiilipelien ala tulee kasvamaan suuresti lähitulevaisuudessa niin pelaajien määrissä kuin markkina-asemassa. Tärkeimpänä tulevaisuuden kasvun alueena on Aasian väkirikkaat maat.

see all

Subjects:
Copyright information: © Markus Suomela, 2021. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.