Mikroaaltouunin fysiikkaa
Ukonmurto, Tommi (2022-05-31)
Ukonmurto, Tommi
T. Ukonmurto
31.05.2022
© 2022 Tommi Ukonmurto. Ellei toisin mainita, uudelleenkäyttö on sallittu Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0) -lisenssillä (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/). Uudelleenkäyttö on sallittua edellyttäen, että lähde mainitaan asianmukaisesti ja mahdolliset muutokset merkitään. Sellaisten osien käyttö tai jäljentäminen, jotka eivät ole tekijän tai tekijöiden omaisuutta, saattaa edellyttää lupaa suoraan asianomaisilta oikeudenhaltijoilta.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202205312478
https://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202205312478
Tiivistelmä
Kirjallisuuskatsaus siitä miten mikroaaltouuni toimii ja mitä fysiikan ilmiöitä ruoan lämpenemiseen mikroaaltouunissa liittyy. Perehdytään mikroaaltosäteilyn generoivaan magnetroniin, sähkömagneettisen säteilyn käyttäytymiseen mikroaaltouunin kammiossa ja miten sähkömagneettinen säteily vaikuttaa ruokaan. Lisäksi perehdytään muun muassa mikroaaltouunin historiaan ja mahdolliseen tulevaisuuden kehitykseen sekä mikroaaltouunin turvallisuuteen ja käyttöohjeisiin.
Kokoelmat
- Avoin saatavuus [31925]