Mikroaaltouunin fysiikkaa |
|
Author: | Ukonmurto, Tommi1 |
Organizations: |
1University of Oulu, Faculty of Science, Physics |
Format: | ebook |
Version: | published version |
Access: | open |
Online Access: | PDF Full Text (PDF, 0.8 MB) |
Pages: | 29 |
Persistent link: | http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202205312478 |
Language: | Finnish |
Published: |
Oulu : T. Ukonmurto,
2022
|
Publish Date: | 2022-06-01 |
Thesis type: | Bachelor's thesis |
Description: |
Tiivistelmä Kirjallisuuskatsaus siitä miten mikroaaltouuni toimii ja mitä fysiikan ilmiöitä ruoan lämpenemiseen mikroaaltouunissa liittyy. Perehdytään mikroaaltosäteilyn generoivaan magnetroniin, sähkömagneettisen säteilyn käyttäytymiseen mikroaaltouunin kammiossa ja miten sähkömagneettinen säteily vaikuttaa ruokaan. Lisäksi perehdytään muun muassa mikroaaltouunin historiaan ja mahdolliseen tulevaisuuden kehitykseen sekä mikroaaltouunin turvallisuuteen ja käyttöohjeisiin. see all
|
Subjects: | |
Copyright information: |
© Tommi Ukonmurto, 2022. Except otherwise noted, the reuse of this document is authorised under a Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0) licence (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/). This means that reuse is allowed provided appropriate credit is given and any changes are indicated. For any use or reproduction of elements that are not owned by the author(s), permission may need to be directly from the respective right holders. |
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ |