University of Oulu

Mikroaaltouunin fysiikkaa

Saved in:
Author: Ukonmurto, Tommi1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Science, Physics
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.8 MB)
Pages: 29
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202205312478
Language: Finnish
Published: Oulu : T. Ukonmurto, 2022
Publish Date: 2022-06-01
Thesis type: Bachelor's thesis
Description:

Tiivistelmä

Kirjallisuuskatsaus siitä miten mikroaaltouuni toimii ja mitä fysiikan ilmiöitä ruoan lämpenemiseen mikroaaltouunissa liittyy. Perehdytään mikroaaltosäteilyn generoivaan magnetroniin, sähkömagneettisen säteilyn käyttäytymiseen mikroaaltouunin kammiossa ja miten sähkömagneettinen säteily vaikuttaa ruokaan. Lisäksi perehdytään muun muassa mikroaaltouunin historiaan ja mahdolliseen tulevaisuuden kehitykseen sekä mikroaaltouunin turvallisuuteen ja käyttöohjeisiin.

see all

Subjects:
Copyright information: © Tommi Ukonmurto, 2022. Except otherwise noted, the reuse of this document is authorised under a Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0) licence (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/). This means that reuse is allowed provided appropriate credit is given and any changes are indicated. For any use or reproduction of elements that are not owned by the author(s), permission may need to be directly from the respective right holders.
  https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/