University of Oulu

Vanhankylänniemen vierasmajat

Saved in:
Author: Tissari, Roosa1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Technology, Oulu School of Architecture
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 52.4 MB)
Pages: 80
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202206152912
Language: Finnish
Published: Oulu : R. Tissari, 2022
Publish Date: 2022-06-16
Thesis type: Master's thesis (tech)
Tutor: Sanaksenaho, Matti
Reviewer: Lassila, Anssi
Description:

Tiivistelmä

Diplomityöni on suunnitelmapainotteinen työ, joka sisältää ehdotukseni uusista majoitusrakennuksista Vanhankylänniemeen. Järvenpäässä sijaitseva Vanhankylänniemi on tärkeä virkistyspaikka erityisesti paikallisille, mutta myös kauempaa saapuville vierailijoille. Vanhankylänniemi on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäviin kulttuuriympäristöihin, ja alueella sijaitsee myös runsaasti luontoarvoja. Alue on myös osa tunnetun Tuusulanjärven kulttuuriympäristöä. Vanhankylän kartano on ainoa jäljellä oleva Tuusulanjärven kartanoista.

Diplomityöhön kuuluu kirjallinen taustoittava osio Vanhankylänniemestä, matkailuarkkitehtuurista kulttuuriympäristössä, suunnittelualueen analyysista sekä itse vierasmajojen suunnitelmasta. Taustoittava osio antaa yleiskuvan Tuusulanjärven kulttuurihistoriasta ja Vanhankylänniemen historiasta sekä kehitysaskelista. Osioon kuuluu myös pohdintaa matkailuarkkitehtuurista ja kulttuurimaisemaan sopeutumisesta.

Taustoittava sekä analyysiosa ovat toimineet tärkeänä ohjenuorana vierasmajojen suunnittelussa. Erityistä haastetta suunnitelmalle asetti alueen lukuisat luontoarvot ja kulttuuriympäristön asettamat haasteet. Toisaalta alueen historia ja kauniit vanhat, suojeltavat sekä aikoinaan puretut kartanon rakennukset toimivat innoittavana tekijänä suunnitelmalle.

see all

Subjects:
Copyright information: © Roosa Tissari, 2022. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.