University of Oulu

No niin -partikkeliketjun käyttö yhdistyskokouksen puheenjohtajan topiikinvaihtovuoroissa

Saved in:
Author: Tuomisto, Selina1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Humanities, Finnish Language
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 0.5 MB)
Pages: 28
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202302021098
Language: Finnish
Published: Oulu : S. Tuomisto, 2023
Publish Date: 2023-02-03
Thesis type: Bachelor's thesis
Tutor: Frick, Maria
Description:

Tiivistelmä

Käsittelen kandidaatintutkielmassani no niin -partikkeliketjua kokouskeskustelussa puheenjohtajan käyttämänä. Tarkastelen kyseistä partikkeliketjua keskustelunanalyyttisesti. Tarkoituksenani on selvittää, millaisissa ympäristöissä no niin -partikkeliketju esiintyy suhteessa topiikinvaihdoksiin, ja onko partikkeliketjulla jokin funktio. Olen käyttänyt tutkimuksen aineistona videoitua kokoustilannetta ja siitä luotua litteraattia. Videoaineisto ja litteraatti ovat valittu Kikosa-kokoelmasta.

Aineistosta löytyneet tapaukset liittyivät pääsääntöisesti topiikinvaihdoksiin, kun 6 tapauksesta 5 esiintyi topiikinvaihdoksissa hieman eri ympäristöissä. Joissakin tapauksissa no niin -partikkeliketju esiintyy topiikinvaihdosta signaloivissa vuoroissa, kun taas muissa tapauksissa no niin -partikkeliketju esiintyy välittömästi topiikin vaihtavassa vuorossa. Tapauksista 1 on sellainen, jonka ei voi täysin tunnistaa signaloivan topiikinvaihtoa. Tämä johtuu siitä, että no niin -partikkeliketjun sisältävä vuoro on kohdistettu vain yhdelle kokouksen jäsenelle.

see all

Subjects:
Copyright information: © Selina Tuomisto, 2023. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.