University of Oulu

Korttelisuunnitelma Seinäjoelle

Saved in:
Author: Haapanen, Eero1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Technology, Oulu School of Architecture
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 56 MB)
Pages: 56
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202306222747
Language: Finnish
Published: Oulu : E. Haapanen, 2023
Publish Date: 2023-06-22
Thesis type: Master's thesis (tech)
Tutor: Lassila, Anssi
Reviewer: Pihlajaniemi, Janne
Description:

Tiivistelmä

Diplomityö Korttelisuunnitelma Seinäjoelle on suunnitelmapainotteinen työ, jonka tavoitteena on luoda luonnostasoinen korttelisuunnitelma puretun ammattikoulurakennuksen alueelle Seinäjoelle. Suunnitelma sijoittuu Aalto-keskuksena tunnetun Seinäjoen hallinto- ja kulttuurikeskuksen välittömään läheisyyteen. Diplomityön kirjoitushetkellä suunnittelualue on pääosin tyhjillään.

Työn alussa on taustoittava osuus, jossa esitellään suunnitelman olennaiset konteksti- ja sijaintitiedot, paikan analyysi sekä luonnosvaiheen prosessikuvaus. Taustoittavan osuuden tavoitteena on luoda kattavat lähtökohdat suunnittelulle.

Laadittu suunnitelma on itsenäinen ehdotus alueen uudisrakentamisesta, joka sisältää monikäyttöisen ammattikoulurakennuksen lisäksi asuinkerrostaloja sekä niihin liittyviä eriluonteisia ulkotiloja. Suunnitelmaa on havainnollistettu erilaisten piirustusten, kaavioiden ja näkymäkuvien avulla.

Työn lopussa pohditaan paikan erityisyyden asettamia vaatimuksia, suunnitelman laatua sekä alueen kehityksen tulevaisuutta.

see all

Subjects:
Copyright information: © Eero Haapanen, 2023. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.