University of Oulu

Kerrostalo Ikaalisiin

Saved in:
Author: Takala, Peppi1
Organizations: 1University of Oulu, Faculty of Technology, Oulu School of Architecture
Format: ebook
Version: published version
Access: open
Online Access: PDF Full Text (PDF, 17.6 MB)
Pages: 12
Persistent link: http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202309133034
Language: Finnish
Published: Oulu : P. Takala, 2023
Publish Date: 2023-09-14
Thesis type: Bachelor's thesis
Tutor: Pihlajaniemi, Janne
Description:

Tiivistelmä

Työssäni esittelen Ikaalisten vanhaan Kauppalaan suunnittelemani kerrostalon. Valitsin suunnittelualueeksi tontin länsirannalta, Ikaalisten yhteiskoulun länsipuolelta. Tontti on maastonmuodoiltaan tasainen, mutta lähestyessä tonttia kaupungista päin laskeudutaan sinne loivaa rinnettä.

Lähtökohtani suunnitelmaan oli suunnitella pientalomaista kerrostaloasumista. Vanhassa kauppalassa on kaksi koulua ja mukavat oltavat etenkin lapsiperheille, ja halusin tarjota heille laadukkaita asuntoja. Talon arkkitehtuuri muodostuu osittain tämän seurauksena, enkä asettanut esimerkiksi muodolle tavoitteita ennen kuin suunnittelin sisätilat. Tämän takia ulkoarkkitehtuurista tulikin monimuotoista ja omalaatuista, jota haluan myös korostaa rakennusmateriaaleilla ja parvekkeiden sijoittelulla. Rakennusmateriaaliksi valitsin puun, sillä uskon, että se sopii rakennukseeni paremmin kuin esimerkiksi betoni. Haluan tuoda puuta esiin julkisivussa ja sisätiloissa niin paljon kuin mahdollista.

Omassa suunnitelmassani on neljä asuinkerrosta, joissa kaikki kerrokset ovat jotakuinkin samanlaisia. Ensimmäisessä kerroksessa on lastenvaunu- sekä ulkoiluvälinevarasto, kellarissa irtainvarastot, pesutupa sekä tekniset tilat ja katolla asukkaiden yhteissauna. Asunnoissa märkätilat sekä keittiöt pysyvät samoissa kohdissa kerroksesta toiseen, ja vaihtelua kerroksiin tuo parvekkeiden sijoittelu. Rappukäytävä on malliltaan keskikäytävä.

see all

Subjects:
Copyright information: © Peppi Takala, 2023. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for your own personal use. Commercial use is prohibited.